top of page
Horse and Wisdom - Therapie met paarden - Equine Assisted Therapy - Paarden - Autisme - Hulpverlening - Eetstoornissen - Horse - Therapy - Limburg - Coaching - Spiegelen

Professionele achtergrond

Vanuit mijn voelsprieten voor energie en sfeer, naast behoefte aan harmonie en balans (weegschaal), heb ik als middelste kind in het gezin al jong geleerd te luisteren, te praten en te bemiddelen.

​Hier is de basis gelegd voor mijn hulpverleners-bloed.  De persoonlijke ervaringen die ik heb opgedaan en die me veel geleerd hebben over het leven wil ik graag inzetten om anderen hiermee verder te helpen.

Hiertoe heb ik me professioneel geschoold.

Allereerst heb ik het diploma tot docent tekenen en handvaardigheid behaald (HBO), aansluitend bij mijn creativiteit en wens anderen tot ontwikkeling te brengen.  Vanuit de ontdekking dat ik kinderen binnen een schoolse situatie niet echt persoonlijk verder kan helpen, heb ik de overstap gemaakt van onderwijs naar hulpverlening.

Ik heb de opleiding Maatschappelijke dienstverlening (HBO) afgerond in 1996 en ben sindsdien werkzaam geweest in uiteenlopende instellingen - zoals jeugdhulpverlening, algemeen maatschappelijk werk en psychiatrie, met zowel kinderen als volwassen.

Ik heb een stevige basis in ouder-kind-begeleidingen, rond pedagogische problemen, relationele problemen en echtscheiding.

Als psychiatrisch maatschappelijk werker heb ik me geprofessionaliseerd in autismespectrumstoornissen binnen een expertise-centrum voor autisme (Riagg Midden Limburg) en gewerkt met ouders en kinderen.

Mijn affiniteit ligt op het gebied van psychische en psychiatrische problematiek. Naast autisme heb ik me gespecialiseerd in eetstoornissen. Sinds 1994 begeleid ik jongeren, hun ouders en volwassen vrouwen met anorexia nervosa, bulimia nervosa of binge-eating-disorder.

Verder heb ik brede ervaring met emotionele problematiek, trauma's, seksueel misbruik, rouw- en verliesverwerking, angsten, dwang, identiteitsproblemen, burnout, depressie, automutilatie en suïcideneigingen.   

In de loop der jaren heb ik diverse vormen van bijscholing gehad en heb ik me ontwikkeld tot een hulpverlener die durft te vertrouwen op haar eigen intuïtie, brede methodische kennis en ervaring.  

 

Momenteel werk ik bij een kleinschalige zorginstelling, genaamd Eigen-Wijs in Zorg, met een breed aanbod in begeleiding (voor kinderen en volwassenen) waarbij MAATWERK bovenaan staat. Ik kan hier mijn kwaliteiten inzetten ten behoeve van gezinnen en autismespectrumstoornissen. 

Kwaliteit

Ik ben geregistreerd in het kwaliteitsregister van de Beroepsvereniging Algemeen Maatschappelijk Werk (BAMw) kamer jeugdzorgwerkers, recent over gegaan naar Stichting Kwaliteitszorg Jeugd (SKJ) onder nummer 110009287.

Hiermee ben ik geregistreerd Jeugdprofessional en als zodanig gehouden aan kwaliteitseisen, deskundigheidsbevordering en professionele uitgangspunten.

Ik ben lid van de Beroepsvereniging Professionals in Sociaal Werk (BPSW - voorheen de Nederlandse Vereniging voor Maatschappelijk Werkenden - NVMW) - onder nummer 621718.

Verder ben ik geregistreerd Autismespecialist.

Als gecertificeerd trainer Pony Power voor Kids bied ik zowel individueel als in groep een cursus sociale vaardigheden met pony's.

 En tot slot ben ik gecertificeerd trainer van het Vriendenprogramma (voor alle leeftijden) gericht op angst en depressie.

 

Gediplomeerd Excellent Coach - Paard als Spiegel methodiek en aangesloten bij de vereniging HorSense.

Ik ben lid van Paardenprofessionals.

 

Als hulpverlener ben ik aangesloten bij de Stichting Aandacht voor Pesten.

 

 

Terug naar hoofdpagina

Autismespecialisme nieuw.jpg

Equine Assisted Therapy

Horse & Wisdom

bottom of page