top of page
Therapie met paarden

Werkwijze

Filosofie

Mijn filosofie is als volgt samen te vatten:

Ontdek wat je mogelijkheden zijn

Maak contact met je innerlijke zelf en je behoeften

Zie wat jou in de weg staat op je eigen pad

Zet je krachten in om blokkades uit de weg te ruimen

Accepteer datgene wat niet te veranderen is

Besef dat je geen invloed hebt op anderen

Volg je innerlijke stem en wijsheid

En heb vrede met jezelf

Bij Equine Assisted Therapy is het paard mijn co-therapeut. De paarden Akira, Sterre, Silfra  en Fantasy* zijn hierin onmisbare partners.

De lichaamstaal van het paard, diens gedrag en reacties geven de hulpverlener en de klant waardevolle informatie. Door middel van vragen aan de klant over de feedback van het paard wordt de klant door een proces van bewustwording naar inzicht geleid. Middels opdrachten en oefeningen kan de klant experimenteren in het overwinnen van blokkades en belemmeringen en ervaren wat ander of nieuw gedrag hem te bieden heeft. Hulpverlener en klant gaan samen op ontdekkingsreis. 

De klant heeft grote inbreng in dit proces. Hij bepaalt waar hij wel of niet mee aan de slag wil gaan en hoe diep het proces uiteindelijk kan gaan. De kans is groot dat in de sessies spanningen en emoties loskomen. Dat is helemaal niet erg, werkt juist helend en geeft opluchting.

 

In gesprekken met ouders stel ik me op als samenwerkingspartner. Ouders zijn mijns inziens de deskundige over hun kind. Weliswaar soms verblind door emoties of grote betrokkenheid of verstrikt in een vertrouwd patroon. Het is de kunst om ouders net even over de muur heen te laten kijken zodat ze opnieuw ontdekken welke mogelijkheden er nog meer zijn in de omgang met hun kind. Hierbij wordt aangesloten bij de krachten van elk individu en elk gezin.

 

Mijn specialisaties zijn: Autismespectrumstoornissen, eetstoornissen, hoogbegaafdheid, gezinsbegeleiding en pesten.

Daarnaast is er een aanbod voor kinderen op het gebied van sociale en emotionele vaardigheden - Pony Power voor Kids en het Vriendenprogramma.

 

Acceptance & Commitment Therapy en mindfulness is via online begeleiding mogelijk.

* Klik op de namen voor foto's

Equine Assisted Therapy

Horse & Wisdom

bottom of page