top of page
Horse and Wisdom - Therapie met paarden - Equine Assisted Therapy - Paarden - Autisme - Hulpverlening - Eetstoornissen - Horse - Therapy - Limburg - Coaching - Spiegelen

​Missie

De persoon achter Horse & Wisdom

Horse & Wisdom wordt vertegenwoordigt door Hetty Koenraads in samenwerking met diverse paarden en andere professionele mensen.

Geboren met een grote liefde voor natuur en dieren ben ik van kind af aan met diverse huisdieren opgegroeid. Pas op latere leeftijd heb ik de eerste paarden leren kennen (1991).

Na jarenlang rijden in maneges en training op het gebied van dressuur en springen heb ik de liefde voor het buiten rijden ontwikkeld.

Sinds 1996 heb ik de beschikking over een verzorgpaard Cira genaamd - een draver-merrie. Met haar heb ik een intense band opgebouwd en waarbij op een persoonlijke manier vorm is gegeven aan bewegen in vrijheid.

Ik heb me verdiept en geschoold in gedrag van paarden, grondwerk, communicatie met paarden, enz. en streef naar een natuurlijke omgang met het paard vanuit diep respect, zonder dwang en aansluitend bij diens natuurlijke eigenschappen. Ik ben diep geraakt door wat paarden voor ons, mensen, kunnen betekenen. Deze passie en de boodschap van de paarden wil ik uitdragen naar anderen.

Vanuit de wetenschap dat paarden veel voor mensen kunnen betekenen ben ik gedreven om mijn professionele achtergrond te gaan combineren met deze paardenervaring ten behoeve van de hulpverlening.

Na een opleiding 'Hulpverlening met paarden' (HBO) ben ik in staat als Equine Assisted Therapeut (hulpverlener) samen met het paard mensen te begeleiden in hun ontwikkelingsproces. Zo is Horse & Wisdom ontstaan.

Ter verdieping heb ik bij HorSense de opleiding excellent coach gedaan, volgens de Paard Als Spiegel methodiek. Ik heb regelmatig intervisie met collega paardencoaches, om mijn deskundigheid op peil te houden. Verder werk ik regelmatig mee aan diverse onderzoeken in mijn vak.

In mijn profiel op LinkedIn is te zien dat ik mezelf blijf ontwikkelen in de communicatie met paarden.

Horse & Wisdom wil een plek zijn waar klanten veilig hun authentieke zelf terugvinden als onderdeel van de natuur. En vanuit liefde en innerlijke rust in staat zijn om zich te verbinden met het paard. Dit is de basis van acceptatie, erkenning, vertrouwen, groei en ontwikkeling van hun unieke persoonlijkheid. Op hun weg naar een ander leven.

Equine Assisted Therapy

Horse & Wisdom

bottom of page