top of page

Acceptance & Commitment Therapy en Mindfulness

Acceptance & Commitment Therapie (ACT) en Mindfulness

Reeds langere tijd heb ik ervaring met het online begeleiden van mensen op afstand (via geschreven brieven of mail). Dit vraagt om specifieke vaardigheden zoals het tussen de regels door kunnen lezen (immers, je mist toon, gezichtsuitdrukking en houding), en het van mijn kant in geschrift me goed uit kunnen drukken - en overbrengen van de bedoeling. Ik heb mogen zien dat ik op deze manier tot grote steun ben voor anderen.

 

Deze vaardigheid wil ik nadrukkelijker inzetten, zodat ik een grotere groep mensen kan bereiken. En dit doe ik in combinatie met een online training, welke op maat aanpasbaar is. Een unieke mix dus.

Uitgangspunt van deze trainingen ligt in Acceptance & Commitment Therapy (ACT) enerzijds en Mindfulness anderzijds.

Kern daarvan is werken aan ontwikkeling van jezelf, meer helder krijgen wat je wilt, hoe je in je kracht komt, hoe je jezelf tot rust brengt, meer bij je gevoel komt en tot betere besluiten komt - om gericht om te zetten in actie.

 

Aan de orde komen thema's als:

Omgaan met vervelende ervaringen, streng zijn naar jezelf, het effect van vermijden, omgang met pijn en lijden, gedachten onderzoeken, anders leren denken, in het hier en nu leren zijn, bodyscan, leren ontspannen, de invloed van anderen op jou, wat wil je nu zelf, regels en gewoonten - en wil je daar aan vast houden, omgaan met falen, je eigen waarden, wat is belangrijk voor jou, hoe breng je dat concreet in praktijk van je leven, een stappenplan maken, daadkrachtig zijn, en barrières overwinnen.

Er zijn accenten te leggen in zelf-compassie, creativiteit, high performance, omgaan met ziekte en herstel, stress, burn-out, somberheid, bewegen en meditatie. 

 

Er wordt gewerkt met oefeningen, teksten, filmpjes, geluidsfragmenten... Als deelnemer geeft je je eigen

antwoorden, en ik geef daar feedback op, stel verdiepende vragen en laat je daar over nadenken.

Per mail ben ik dagelijks bereikbaar en reageer ik doorgaans binnen enkele uren.

Als het echt nodig is kunnen we ook 'beeldbellen'. Ik sta dus ter beschikking.

 

Voor wie is deze training geschikt?

  • Voor mensen die gemotiveerd en gedreven aan zichzelf willen werken.

  • Voor mensen die eerlijk naar zichzelf en hun leven willen kijken - nieuwsgierig naar hoe het anders kan.

  • Voor mensen die open staan om te experimenteren, te oefenen en nieuwe opties te proberen.

  • Voor mensen die anders willen leren denken, voelen en handelen.

  • Voor mensen die graag meer aanvaarding en rust ervaren in hun leven.

  • Voor mensen die willen ontdekken wat bij hen past, waar hun prioriteiten liggen en waar hun hart sneller van gaat kloppen.

  • Voor mensen die de expressie van zichzelf willen vertalen naar keuzes, handelen, communicatie en verbinding met anderen.

  • Voor mensen die bereid zijn tijd te maken voor hun eigen proces als eerste stap naar meer welzijn.

De training is gebaseerd op een traject van 12-25 weken, inclusief begeleiding voor die periode, met een zeer vriendelijke prijs.

Wil je er in alle rust langer dan 5 maanden over doen, dat is geen probleem - vraag dan naar de mogelijkheden. We willen je stimuleren om werk te maken van jezelf en je eigen proces - op een passende wijze - voor het beste resultaat.

Om deze training voor iedereen toegankelijk te maken houden we de prijs erg vriendelijk (zo'n 20 euro per week).

 

Wekt bovenstaande je interesse, neem dan contact op om te bespreken wat precies je vraag is - en daar wordt een passend aanbod op gemaakt.

Terug naar hoofdpagina

Accceptance & Commitment Therapy; Mindfulness; ACT

Equine Assisted Therapy

Horse & Wisdom

bottom of page