Horse and Wisdom - Therapie met paarden - Equine Assisted Therapy - Paarden - Autisme - Hulpverlening - Eetstoornissen - Horse - Therapy - Limburg - Coaching - Spiegelen

Waarom paarden

Feit is dat stelselmatig bewezen wordt dat de inzet van paarden een heilzaam effect heeft op het welzijn van de mens. Ondanks dat praten en communicatie een belangrijk inzicht-verruimend hulpmiddel in de hulpverlening zijn en blijven, biedt het werken met paarden voor velen net iets meer. De effecten, die uiteraard mede afhankelijk zijn van de hulpvraag van de klant, hebben een waardevolle en positieve doorwerking in de dagelijkse praktijk.

Het krachtige van het werken met paarden is dat het een ‘in the moment’ leerervaring biedt, waarbij het paard onmiddellijke en oordeelvrije feedback geeft, Daardoor worden direct waardevolle inzichten verkregen en kan geëxperimenteerd worden met nieuwe mogelijkheden.

Paarden laten het verschil zien tussen authentiek en aangeleerd gedrag en vragen om natuurlijk leiderschap en eerlijke duidelijke communicatie.

Ze nodigen de klant uit om echt verbinding met hen te maken; om uit het hoofd te gaan en in het gevoel. Ze vergroten lichaamsbewustzijn en sensitiviteit. Ze vragen om congruentie tussen gevoel en verstand, waardoor zelfbewustzijn groeit. Omgang met paarden stimuleert het sociale contact met mensen. Paarden zijn betrouwbaar, veilig en eerlijk. Ook voor kinderen.

 

Meer informatie

Equine Assisted Therapy

Horse & Wisdom